KRDELO - VV

 »Džungla mi govori, ker sem se naučil, kako ji prisluhniti.«
-Mavgli; lik iz Zgodb o džungli

V veji VV se otroci med 8. in 10. letom prelevijo v volčiče in volkujice, ki skupaj s svojimi voditelji volkom Akelo, črnim panterjem Bagiro, kačo Kajo in medvedom Balujem živijo postavo džungle (džungelska pravila). Na podlagi Zgodb iz džungle (J. R. Kipling) se kot krdelo trudijo živeti v poštenosti in veselju, skrbeti drug za drugega ter rasti na osebnostnem, motoričnem, duhovnem, moralnem in družbenem področju.

 Akela  Balu

Volčič oz. volkuljica se preko igre in istovetenja z domišljijskimi liki trudi kar najbolje lovitiplene (usvojiti izziv, s katerim osebno napreduje), sodelovati v krdelu in uresničevati besede Roberta Badna Powlla (1857 – 1941), začetnika skavtstva, ki je dejal, da moramo»življenje jemati kot igro in svet kot igrišče.«

 Bagira  Kača Kaja

Bistveno poslanstvo druženja v džungli je napredek volčiča na vseh razvojnih področjih, h kateremu ga spodbujajo in usmerjajo njegovi džungelski voditelji, ki skrbijo tudi za to, da je okolje, v katerega volčje mladiče postavlja džungla, polno topline, razumevanja in spodbud. Le tako lahko volčiči vsa usvojena spoznanja o vrednotah in veščinah prenesejo tudi v svet onkraj meja džungle.