Voditelji - SKVO

Skupnost voditeljev sestavljamo vsi voditelji in duhovni asistenti. To smo voditelji vseh starostnih skupin ali kot jim po skavtsko rečemo vej. 
Voditelji se na srečanjih SKVO-ja dobimo približno dvakrat na mesec. Na teh srečanjih načrtujemo nove skavtske aktivnosti, vrednotimo že izvedene in se posvečamo vprašanjem, ki so povezana z upravljanjem stega. 
Enkrat letno pa izvedemo tudi načrtovalni vikend, ki poteka v septembru, na katerem naredimo letni plan prihajajočega skavtskega leta.

Voditelji krdela

AKELA - Kaja Vraničar

"Ko sem bila še udeleženka, sem pri skavtih doživela veliko lepih stvari. Spoznala sem veliko novih prijateljev in skupaj smo ustvarjali nepozabne spomine, ko smo se družili na srečanjih, prebedeli noči, ko bi morali spati, prepevali,.. Ko je prišel čas za to, da se odločim ali bom postala voditeljica, sem takoj odgovorila z da. Želela sem, da bi tudi ostali skavti imeli to možnost, da pri skavtih dobijo svoje najboljše spomine.
Meni najljubši del voditeljstva pa je, ko si pridobiš zaupanje (kot pravi prvi skavtski zakon) in ti otrok zaupa take stvari, ki jih zaupa le prijateljem."

KAČA KAJA - Urška Gregorič

"Spominov je veliko, najlepši pa na prvi tabor, kjer sem dala obljubo in dobila svojo rutko. Lep spomin je tudi prvi tabor z novoustanovljenim krdelom v Olimjah. ˝Najpogumnejši˝ smo se spustili po znameniti King Kobri in ne vem, kdo je bolj kričal, volčiči od navdušenja ali jaz od strahu. Tisto poletje je bilo zanimivo, saj sem ga preživela tudi z izvidniki na njihovem taboru v Šentjakobu (Šentjernej) ter s popotniki na njihovih odhodih v Umagu.
Od skavtov sem se naučila predvsem, kako stvari za tabor spakirati v ruzak tako, da ni težak in da imaš hkrati s sabo vse."

BAGIRA - David Rupčič

MAMA RAKŠA - Katarina Gršič

BALU – Boštjan Gorišek

 

Voditelji Čete najjačih trtnih vuši

ČETOVODJA – Blaž Pavlakovič

"Biti skavt ne pomeni biti v čem boljši od ostalih. Pomeni biti Človek. In se zavedati, da se je za to treba truditi. Vsak dan bolj. Kot skavtski voditelj pa imaš ta privilegij, da lahko v ogledalu otrok in mladih, ki so ti zaupani, vidiš sebe samega."

ČETOVODKINJA - Eva Kavčič

"Skavte sem od nekdaj občudovala. Dolgo časa sem premišljevala, da bi se jim pridružila, dokler mi ni prijatelj dejal: »Eva, skavti niso le neka dejavnost, to je način življenja.« Opogumila sem se in šla na prvo srečanje – v kavbojkah, finih čeveljčkih, plaščku in brezhibnem mejkapu sem v temi ob kar močnem nalivu postavljala šotor, iskala po blatnih tleh slikice in pela pesmi, ki sem jih prvič slišala, vsa premražena in premočena pa nato odšla na prijateljičin rojstni dan. Nekateri so bili presenečeni, da sem naslednjič spet prišla, najbolj pa sem presenečena jaz sama, ko sedaj, dve leti kasneje, vodim vejo  IV. Spoznala sem, da skavti res postanejo način tvojega življenja, zato se sedaj trudim to širiti med mladimi naprej."

POMOČNICA ČETOVODKINJE – Manca Črnič


POMOČNICA ČETOVODKINJE – Zala Vraničar

POMOČNIK ČETOVODJE – Gregor Koplan


DUHOVNI ASISTENT - Branko Jurejevčič

 

Voditelji klana Dalebre

KLANOVODJA – Miha Ivanetič

"Življenje je pot, sestavljena iz zaporednih dogodkov, ki se zgodijo na podlagi naših odločitev in dogodkov, na katere nimamo vpliva. Biti skavtski voditelj ni usoda, ampak odločitev vsakega posameznika, ki si želi del svoje mladosti posvetiti širjenju skavtskega gibanja. Ko sem se odločil, da postanem skavtski voditelj, se nisem zavedal usode, ki me čaka, pač pa so me želja po aktivnem udejstvovanju, delo z mladimi in dobra družba pritegnili na to pot. Odločitev je prinesla ogromno izzivov in preizkušenj, ki so se z leti oblikovale v še več lepih doživetji, in spoznanje, da lahko s trudom in skupnimi močmi svet zapustimo za spoznanje lepši, kot smo ga prejeli!"

KLANOVODKINJA – Martina Rupčič

"Moja skavtska pot se je začela v veji volčičev in volkuljic. K začetku je verjetno pripomogel kar starejši brat, ki je takrat prevzel vlogo Bagire. Kot majhna volkuljica sem opazovala voditelje pri njihovem delu. Postali so mi vzor, zgled. Mislila sem si: »Nekoč si želim tudi jaz postati voditeljica!«.
Danes teče sedmo leto moje voditeljske poti in lahko rečem, da sem vesela, da nisem obupala. Vesela sem, da še danes živim skavtstvo, saj sem tukaj doživela najlepše trenutke mladosti – petje ob večernem ognju, blatne cunje od poti preživetja, ožuljene noge, nasmejani obrazi otrok po norem taboru …"

 

VODITELJ BREZ VEJE - Rok Babič

"Moja skavtska pot je zelo neobičajna. Za skavtstvo sem se odločil pri svojih 20 letih. Imel sem veliko srečo, da sem obkrožen s prijatelji, ki so skavtski voditelji. Velikokrat sem poslušal zgodbe o razburljivih doživetjih. Občudoval sem ljubezen in skrb, s katerima vodijo svoje veje. Vrednote, po katerih se trudijo živeti, so vrednote, ki sem si jih želel v svojem življenju. Želel sem si tudi sam podpreti naš steg in prispevati svoj delež k tej odlični ideji. Skavti so me dobro sprejeli in uživam v skavtskih aktivnostih. Najlepše pa mi je v spominu zapisan Jakec 2016 in zmaga naše ekipe »Seljakov«."

VODITELJ BREZ VEJE - Klemen Beličič

"Kako zanimivo je, ko s svojimi sovoditelji načrtuješ srečanje povezano s skavtsko obljubo in se sploh ne spomniš svoje skavtske obljube. Moram priznati, da je to prej žalostno, kot zanimivo. En neresen, nič preveč zagret klanovec, postane voditelj - celo klanovodja. In od takrat naprej v njem čisto zares zagori skavtski ogenj. Kako to? Preprostega odgovora ni. A vem, da odločitve za voditeljstvo ne obžalujem. To delo ti prirase k srcu. Preprosto uživaš v druženju in delu s soskavti. Rasteš in se smejiš ☺."

VODITELJICA BREZ VEJE - Maša Beličič

"Nikoli ni prepozno, da se odločiš za skavtsko pot! Šele v času študentskih let sem zakorakala po njej in kmalu postala voditeljica iz enostavnega razloga – ker je to način življenja, ki me razveseljuje, navdihuje in mi obarva čisto vsak dan! Za mano je že ogromno lepih trenutkov, upam, da jih je za naslednjim ovinkom še več.
Najlepše doživetje pa so vsi nasmehi, ki te navdajo z občutkom, da si naredil nekaj dobrega, nekoga nekaj novega naučil ali mu podaril nekaj majhnega, a vendarle dragocenega – svoj čas."

 

STEGOVODJA - Miha Ivanetič

Sveže v kategoriji SKVO:

Zaključek skavtskega leta

BO!!!
Preberi več »

01.06.2020 ob 16:13 | PR

Premiera stegove himne

Lepa Anka brez prestanka!
Preberi več »

01.05.2020 ob 15:16 | PR

Skavtska maša ob godu sv. Jurija

sreda, 22. 4. 2020, ob 20.00
Preberi več »

21.04.2020 ob 10:43 | PR

VELIKONOČNO VOŠČILO

Želimo vam lepe praznike!
Preberi več »

12.04.2020 ob 12:29 | PR

Obvestilo o odpovedi skavtskih aktivnosti

Posebno obvestilo za vse skavte!
Preberi več »

13.03.2020 ob 08:28 | PR

123»
Prikazujem 1-5 od 64