ČETA - IV

Četa najjačih trtnih vuši

Znotraj je četa razdeljena na manjše skupine največ po 8 članov, ki se imenujejo po živalih. V Črnomlju imamo Vev'r'ce, Levinje, Pume, Tigre, Orle in Bobre. Vod vodijo vodniki, ki so običajno najstarejši člani z največ izkušnjami. Druge funkcije v vodih so še podvodnik, ki pomaga vodniku, kuhar, ki je zadolžen za prehrano voda, gospodar, ki skrbi za opremo, zastavonoša, ki skrbi za zastavico, tajnik, ki piše zapisnike vodovih srečanj, bolničar, ki je zadolžen za prvo pomoč in zabavnik, ki skrbi za moralo v vodu.

Zavetnik naše veje je sv. Jurij, barva pa je zelena in simbolizira povezanost z naravo. Geslo se glasi: »Bodi pripravljen! – Vedno pripravljen!«. Med seboj se pozdravljamo tako, da desno roko dvignemo v višino oči in jo sklenemo v poseben pozdrav ter povemo geslo.

Med letom se zbiramo na četinih in vodovih srečanjih, vsako leto pa izvedemo še jesenovanje, zimovanje in seveda poletni tabor.V naši četi zelo uživamo ob prepevanju, še posebej pesmi Ranjena duša, ki nam je kot himna. Zelo zabavno je tudi na zabavnih večerih ob tabornem ognju, še posebej pa smo veseli hrane. Zanimivo je tudi na potepih, nočnih stražah in poteh preživetja. 

Sveže v kategoriji ČETA:

Informacije glede zaključka skavtskega leta

Dragi skavti, spoštovani starši!
Preberi več »

17.06.2020 ob 15:46 | PR

Zaključek skavtskega leta

BO!!!
Preberi več »

01.06.2020 ob 16:13 | PR

Zadnje četino srečanje v letošnjem letu

obvestilo za četo
Preberi več »

12.05.2020 ob 20:19 | SVOČE

Premiera stegove himne

Lepa Anka brez prestanka!
Preberi več »

01.05.2020 ob 15:16 | PR

Tretje četino srečanje na daljavo

obvestilo za četo
Preberi več »

29.04.2020 ob 19:50 | SVOČE

123»
Prikazujem 1-5 od 217