22. februar - DOBER DAN tudi v Beli krajini

V nedeljo, 22. 2. 2015, smo se belokranjski skavti zbrali na srečanju v Črnomlju in skupaj s svojimi starši, sorodniki in bivšimi skavti praznovali »dan spomina«.

V nedeljo, 22. februarja, skavti praznujemo dan spomina, rojstni dan skavtskega ustanovitelja Lorda Roberta Baden-Powella in njegove žene Olave. Slovenski skavti ta dan že več let praznujemo pod geslom »22. 2. bo dober dan«. Pri tem smo del svetovne akcije, ki povezuje skavtinje in skavte celega sveta. Poslanstvo vsakega skavta je spreminjanje sveta na bolje, kot je to poudarjal že Baden-Powell, z mislijo: »Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli.« Skavti smo prepričani, da bi bil svet boljši in pravičnejši, če bi vsakodnevno opravljali dobra dela, kot smo to intenzivno počeli v zadnjem mesecu.

V letošnjem letu Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje 25-letnico delovanja, zato je bil ta dan namenjen tudi praznovanju te obletnice v vseh lokalnih enotah po Sloveniji.

Belokranjski skavti smo se v Črnomlju zbrali ob 8:30. Po uradnem zboru je sledila igra, pri kateri smo se med seboj družili skavti različnih starosti ter skupaj premagovali naloge. V sklopu igre smo na liste napisali vsa dobra dela, ki smo jih naredili v zadnjem mesecu. Skavti smo se ob 10:30 udeležili svete maše, ki je potekala v cerkvi Svetega Petra, v Črnomlju. Maše, ki smo jo skavti popestrili s svojim sodelovanjem, so se udeležili tudi straši, sorodniki in nekateri bivši skavti. Po maši je sledil prižig ognja, obnovitev skavtske obljube in druženje za vse prisotne. Kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo več kot 50 skavtov in okoli 80 ostalih obiskovalcev.

22. februar je bil za belokranjske skavte dober dan, saj smo ugotovili, da smo v zadnjem mesecu naredili veliko dobrih del. Želimo pa si, da bi svoje prizadevanje zapustiti svet za spoznanje boljši prenesli na čim več ljudi. Tako bomo vsi skupaj ustvarili boljši, prijetnejši svet za nas in vse naše zanamce.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Objavljeno v SKVO, KLAN, ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.