Drugo srečanje na daljavo

obvestilo za četo

Živjo!
Voditelji upamo, da si prejšnji teden opravil skavtski nalogi. Tokrat smo za vas pripravili tri nove skavtske aktivnosti. 
Prva aktivnost bo ogled filma! To pa bo potekalo seveda tako, da bo vsak film pogledal pri sebi doma. Pri tem vam na izbiro ponujamo tri filme, med katerimi lahko izberete na podlaga tega, ker vam je bolj všeč (in vaši družini, če bo film gledala s tabo) in kdaj imate čas za ogled:
- Odpleši svoje sanje - Združene moči (četrtek, 26.03., ob 20.00 na Planet TV) 
- Love Rosie (petek, 27.03., ob 20.00 na Planet TV)
- Loving (petek, 27.03., ob 20.05, na RTV2)
Druga aktivnost pa bo enaka kot prejšnji teden - soboto, v času v katerem naj bi potekalo četino srečanje, torej od 9.00-11.30, bo tvoja naloga, da pokličeš enega izmed preostalih izvidnikov in vodnic in z njim izmenjaš nekaj besed (preko mobitela/viberja/whatsuppa/facebooka/snapchata). Vajin pogovor pa naj bo obarvan z vsebinami filma, ki ste si ga pogledala in sicer, če ugotovita, da sta pogledala različna filma, si najprej povesta obnovo, potem pa se pogovorita o spodaj navedenih vprašanjih. O teh vprašanjih se pogovorita tudi, če sta si pogledala enak film:
  • Ali ti je bil film všeč?

  • Kateri je bil tvoj najljubši prizor?

  • Kateri je bil tvoj najljubši karakter in zakaj?

  • Kaj si se naučil iz filma?

Par, s katerim se boste pogovarjali, vam je naključno dodelil računalniški program. Da pa izveste ime svojega sogovorca, morate svojemu voditelju osebnemu spremljevalcu na mail/facebook/instagram/mobitel itd. napisati odgovor na vprašanje:
- Katero je bilo letos tvoje najljubše srečanje in zakaj?
Seveda lahko poleg dodeljenega sogovorca pokličeš še koga drugega izmed soskavtov, ki ga pogrešaš in z njim izmenjaš nekaj besed!
Ko pogovor(e) opravite, svojemu voditelju osebnemu spremljevalcu napišite, kako vam je bilo in če ste izvedeli kaj novega.
Tretja aktivnost pa je popolnoma poljubna! Voditelji smo nabrali nekaj idej, kako lahko po skavtsko preživljate svoj prosti čas. Naredite lahko vse, lahko samo eno, lahko nobene aktivnosti - kakor želite. Če pa boš pridno naredil vsaj eno, do konca tega tedna, in jo potem poslikal ter poslal svojemu voditelju, ti bomo voditelji zabeležili bonus pri udeležbi in prisotnosti
Ideje so:
  • Nauči se kakšne nove vozle (pomagaš si lahko s priročnikom ali z internetnimi stranmi, youtubom …;lahko napišeš voditeljem,in ti bomo poslali nekaj koristnih virov). Vadi jih, dokler jih ne boš znal zavezati z zaprtimi očmi.

  • Spomni se vsaj eno novo igrico za zabavni večer ali pa kakšen nov bans. 

  • Izdelaj natančen seznam opreme za tabor. Izdelaj ga zelo natančno in ga spravi, da ga boš lahko več let uporabljal!

  • Doma za svojo družino skuhaj kosilo (to dokumentiraj in pošlji voditelju)

  • Nauči se besedilo vsaj treh novih skavtskih pesmi.

Voditelji upamo, da boste aktivnosti opravili uspešno in z veliko dobre volje! 
Lep skavtski pozdrav,
voditelji
Objavljeno v ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.