Olimpijski zaključek skavtskega leta

V petek in soboto, 27. in 28. maja, smo se belokranjski skavti stega Črnomelj 1 zbrali na zaključku skavtskega leta, katerega so se udeležili skavti vseh starosti, njihovi starši in drugi sorodniki.

Skavti iz stega Črnomelj 1 smo z dvodnevnim druženjem zaključili letošnje skavtsko leto. V sklopu letošnjih stegovih srečanj smo spoznavali vse kontinente – najprej smo se potepali po Evropi in tako otvorili letošnje skavtsko leto, potem smo obiskali Azijo in hkrati po Beli krajini tudi ponesli plamenček LMB, nato smo odkrivali Afriko, kjer smo še bolj spoznali našega ustanovitelja Roberta Badna-Powella, pot nas je zanesla tudi v Avstralijo, kjer smo s skupnimi močmi počistili našo okolico, na koncu pa smo se odpravili še v Ameriko.

Na zadnjem stegovem srečanju, ki se je odvijalo v Drašičih, smo imeli najprej trening za prihajajoče olimpijske igre. Večer smo zaključili s svečano otvoritvijo olimpijskih iger, ko smo z baklo prižgali olimpijski ogenj. Za tem je še sledil zabavni večer, kjer se je predstavilo vseh pet reprezentanc in posamezne veje. Vsi smo se pošteno nasmejali in zabavali, nato pa smo se odpravili spat, da se naspimo za tekmovanje.

Sobotno jutro smo začeli že zelo zgodaj z budnico s pozavno in jutranjo telovadbo. Nato pa so sledile OLIMPIJSKE IGRE! Reprezentance so se pomerile v različnih igrah, premagovale zanimive poligone in se zabavale. Po igrah, ko so se nam pridružili tudi starši, smo imeli najprej sveto mašo z blagoslovom rutk, nato pa je sledil najbolj svečan in za nove skavte težko pričakovan trenutek – obljube. Skavtsko obljubo je podalo 22 novih članov našega stega. Srečanje smo zaključili še s sproščenim piknikom s starši, kjer smo si na žaru pripravili kosilo, se podružili in na koncu še razglasili rezultate olimpijskih iger ter zmagovalnim ekipam podelili nagrade. 

Letos nas je celo leto na naših stegovih srečanjih spremljal ogenj, ki smo ga prižgali in ga širili ter ohranjali do konca skavtskega leta. Skavti se bomo trudili, da bo v nas ta ogenj gorel še naprej!

Skavtsko leto smo uspešno zaključili, vendar nas poleti še vedno čakajo poletni tabori, ki jih že nestrpno pričakujemo!

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Objavljeno v KRDELO, SKVO, KLAN, ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.