Skavtska maša ob godu sv. Jurija

sreda, 22. 4. 2020, ob 20.00

Lep skavtski pozdrav, skavtske družine!

V četrtek, 23. aprila praznuje zavetnik skavtov (posebej pa še izvidnikov in vodnic) - sveti Jurij. Zavetnik pomeni, da je v nebesih in tam drži pesti, da bi vsa naša dobra prizadevanja uspela. To je idealna priložnost, da se združimo vsi skavti našega stega Duma med brezami in se priporočimo našemu zavetniku.

Na predvečer godovnega dne, 22. 4. 2020 (jutri) bomo skavti vzeli iz omare svoj kroj, rutko oz. kožušček, oblekli kavbojke in se lepo uredili. Ne skavti v družini ste vabljeni, da se prav tako lepo oblečete in se nam pridružite.

Ob 20. uri se bomo vsi skupaj, a vsak pri sebi doma, zbrali pred ekrani in spremljali skavtsko mašo na župnijski FB strani (Župnija Črnomelj - Dragatuš: https://www.facebook.com/svetiPeter/).

Kakor se spodobi za tako pomemben dan, bomo tudi skupaj obnovili svojo volčjo oz. skavtsko obljubo (če si slučajno že malo pozabil, kaj si obljubil pred letom, dvemi, petimi ali desetimi … je danes pravi čas za to, da se spomniš!)

 

K sv. maši povabite tudi svoje sorodnike, prijatelje in sosede. Čeprav je skavtska maša, je vabljen k sv. maši prav vsak (skavt ali ne skavt). Jezus nas pričakuje in vabi: “kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi” (Mt 18,20) :) 

 

Se vidimo jutri, 22. 4., ob 20. uri! 

 

Dragi/a skavti/nja: 

Dober lov! 

Bodi pripravljen/a! 

Srečno pot! 
Voditelji stega Duma med brezami

Objavljeno v NOVICE, ČETA, KLAN, SKVO, KRDELO

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.