Čisto pravo četino srečanje na daljavo

obvestilo za četo

 

Dragi izvidniki in vodnice, spoštovani starši!
Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo se v živo srečali na skavtskem srečanju. Voditelji smo se po pozitivnih odzivih na pretekli dve soboti, ko smo se povezali prek pogovorov v parih, odločili, da organiziramo srečanje prek videokonference. Sami smo se namreč s podobnim načinom dela srečali v teh tednih, ko marsikatero predavanje na naših fakultetah poteka na podoben način. In smo si rekli, da bi radi poskusili nekaj podobnega tudi pri skavtih, v naši četi.
Srečanje bo v soboto, 4. aprila, ob 9.00.
Srečanje bo potekalo prek spletnega orodja za videokonference Zoom. Ker je srečanje nekoliko posebno, se moramo nanj tudi ustrezno pripraviti. Opozarjamo vas, da poskusite delovanje linkov in podobnih tehnikalih že vsaj kakšen dan pred samim srečanjem, saj bo čas srečanja omejen in ne bomo mogli takrat reševati vseh problemov naenkrat. Če boste imeli kakršnekoli tehnične težave, nam to sporočite že predhodno, če je le mogoče.
Sledite naslednjim korakom:
1.) Link, na katerem bo srečanje, je: https://zoom.us/j/264162364 
Če nanj kliknete, se vam ponudi možnost, da si na svojo napravo (prenosni računalnik/tablica ...) naložite program Zoom, preko katere boste lahko zelo enostavno vstopili v skupinsko videkonferenco. Lahko pa se priklopite tudi brez nalaganja programa na vaš računalnik, kar prek spletnega brskalnika.
Priporočljivo je, da imate na vaši napravi dostop do spletne kamere, zvočnikov in mikrofona, da se bomo lahko videli in slišali. Možno je seveda sodelovati tudi brez mikrofona in/ali spletne kamere, vendar bo v tem primeru komunikacija okrnjena. Naj pa ne bo to razlog za neudeležbo :) Vseeno se boste lahko zabavali.
Glede tistih skavtov, kjer vas je več iz iste družine - če imate možnost, bi bilo idealno, da se vsak poveže prek svojega računalnika, saj boste tako lahko tekmovali in drugače sodelovali vsak zase. Če pa te možnosti nimate, ste lahko vsi prisotni za enim računalnikom.
V soboto se začnite na videoklic pripravljati dovolj zgodaj! Vsaj ob 8.55 morate biti vsi že nameščeni pred računalniki in imeti pripravljen oz. odprt zgornji link! Začnemo točno ob 9.00.
2.) Obvezno si pred srečanjem oglejte videoposnetek na naslednji povezavi: 
V soboto na srečanju bomo imeli kviz, ki bo povezan z vsebinami videa.
3.) Prav tako si naj pred srečanjem vsak udeleženec pripravi tri listke, na katere narišite 3 obrazke. Na prvega narišite :), na drugega :| in na tretjega :( 
Srčno upamo, da se nam boste vsi lahko pridružili!
Če boste imeli kakršnokoli težavo, nam lahko pišete ali pokličete na tel. št. 040339325 (Blaž).
Bodite pripravljeni!
voditelji

 

Objavljeno v ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.