Stegovo srečanje, 1. 3. 2014

V soboto, 1. 3. 2014, je v Črnomlju potekalo srečanje stega Črnomelj 1. Črnomaljske Pande so na srečanju izbirale klic stega in se oblekle v nove puloverje.



V soboto, 1.3.2014, smo se v Črnomlju zbrale vse belokranjske pande, od IV, PP, do SKVO pand. Pred nami je bila pomembna naloga, ki pa se je ob prihodu nismo zavedali.

Vse se je začelo s tremi dolgimi piski. Kakor hitro smo mogli, smo se pognali po bregu navzdol na travnik,  kjer so nas čakali voditelji.  Po začetnem pozdravu je sledila duhovna misel, pri kateri smo se stegovali po svojem drugem sosedu v krogu in pri tem odrivali druge. Kasneje smo izvedeli, da se je tako obnašala tudi ena od pand. Skrbela je le za svoje dobro, druge pa je odrivala stran, vendar je bila osamljena in žalostna. Kmalu je spoznala, da je boljše, če z drugimi pandami sodeluje in jim pomaga.

Ker je v letošnjem letu naš steg pridobil veliko novih članov, je sledila hitra igrica spoznavanja. Vsak je moral v travi poiskati en listek, na katerem je bilo napisano ime skavta, do katerega je moral iti in se mu predstaviti. Poleg imena je bila napisana tudi vloga družinskega člana, ki ga je moral igrati. Tako smo se razdelili v družinice in najpomembnejši del stegovega srečanja se je začel.

Voditelji so nam zadali nalogo, da mora vsaka družinica sestaviti en stegov klic. Odpravili smo se vsak v svoj »brlog« in se polni idej lotili te odgovorne naloge. Ko je bil najtežji del za nami, smo se zbrali skupaj in izbrali najboljši klic. Odločitev je bila težka, saj smo se vse skupine zelo potrudile. Na koncu smo se le odločili in stegov klic je bil izbran.

Ko smo že mislili, da je srečanja konec, nas je čakalo še eno presenečenje. Obiskal nas je stegovski modni oblikovalec, da bi nam predstavil svojo novo kreacijo. Vsi navdušeni smo ugotovili, da je za nas pripravil novo kolekcijo puloverjev. Ko smo jih vsi oblekli, je seveda sledilo fotografiranje, ki mu ni bilo videti konca. Vsi smo bili veseli čudovitih novih puloverjev. Trop, ki je bil zadolžen za pripravo le teh, se je zelo izkazal.

Vse lepo se enkrat konča in tako je bilo konec tudi tega skavtskega druženja. V pričakovanju še kakšnega tako dobrega srečanja, smo se veseli odpravili domov.

Kaja Vraničar,
Dobrosrčna Mravlja

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Objavljeno v SKVO, KLAN, ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.