TABOR

Skavti stega Črnomelj 1 smo s skupnim poletnim taborom v Tržišču zaključili praznovanje 25-letnice ustanovitve lokalne enote. S praznovanjem obletnice smo se ozrli v preteklost ter se želeli spomniti in zahvaliti vsem, ki so bili kdaj del našega stega.

Poletni tabor smo začeli ločeno po starostnih skupinah. Volčiči so s taborom začeli v nedeljo, 16. 7., v Krškem, izvidniki in vodnice v petek, 14. 7., v Tržišču, popotniki in popotnice pa prav tako v petek, 14. 7., v Šentjurju. V sredo, 19. 7., smo se vsi skupaj zbrali v Tržišču pri izvidnikih in vodnicah – volčiči so tam prispeli z vlakom, popotniki in popotnice pa kar peš.

Na taboru smo spoznavali zgodbo o bratovščini iz Gospodarja prstanov, spremljali zanimivo zgodbo, ki so jo igrali voditelji in vsak dan uživali v različnih aktivnostih. Prvi dan smo videli, kako se je ustanovila bratovščina prstana in začela svoje popotovanje z namenom uničenja prstana. Misel, ki nas je spremljala ta dan je bila »Vse, kar se moramo odločiti je, kaj storiti s časom, ki nam je dan«. Drugi dan sta nas obiskala reševalca iz Zdravstvenega doma Sevnica in obnovila naše znanje o prvi pomoči, ta dan pa nas je vodila misel »Ni še čas, da bi obupali. Jutrišnji dan je še neznanka. Kaj prinaša pogosto ugotovimo z vzhajajočim soncem.« Tretji dan smo se zbudili že navsezgodaj in branili našo trdnjavo pred napadalci Orki, kar nam je tudi uspelo. Popoldne pa nas je čakala težko pričakovana pot preživetja in kopanje v Mirni. V zgodbi smo sledili Frodu in Samu na poti do Mordorja in posebej nas je nagovorila Samova misel »Ne morem ga nositi zate, lahko pa nosim tebe«. V soboto so se nam pridružili starši in prijatelji, med njimi tudi skavti iz Tržišča in hrvaški izviđači iz Duge Rese, katerih smo bili zelo veseli. Iz zadnje zgodbe smo si vsi zapomnili misel čarovnika Gandalfa »Ne bom rekel, da ne jočite, niso vse solze slabe.«, ko se je bratovščina razšla in je vsak odpotoval po svoje. Z gosti smo na dnevu odprtih vrat uživali pri druženju ob delavnicah in v večerji, ki so jo pripravili starši. Zvečer pa smo imeli najboljši zabavni večer z našim skavtskim bendom Big Food Panda. Zadnji dan smo pospravljali tabor in ga zaključili s sveto mašo. Poslovili smo se vsi polni novih nepozabnih spominov in z mislijo »Še je dobro na tem svetu in zanj se je vredno boriti!«

Radi bi se zahvalili vsem staršem, ki nas podpirajo, ter vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi našega tabora. Predvsem pa bi se radi zahvalili Belokranjskemu Hramu, Podjetniškemu inkubatorju Bela krajina in Zdravstvenemu domu Sevnica.

Več slik: https://www.flickr.com/photos/146620660@N05/albums/72157683948403522