Zimovanje Čete najjačih trtnih vuši

Od 21. do 23. 2. 2014 je Četa najjačih trtnih vuši preživela nepozabno zimovanje v Skavtskem okoljskem centru v Kočevskem rogu. Kaj vse so Izvidniki in Vodnice počeli na zimovanju si lahko preberete v članku.

V petek,  21. 2. 2014, smo se IV-jevci odpeljali na zimovanje v Kočevski Rog. Tam smo prispeli malo kasneje kot je bilo mišljeno, zaradi zamude avtobusa. Ob prihodu so nas že čakali voditelji in tehnični. Opraviti smo morali kratko preizkušnjo, nato je sledil dvig zastave. Potem so nam pokazali naše sobe, da smo se lahko namestili. Kasneje so nam voditelji ocenjevali sobe, kar  je sledilo tudi v soboto in nedeljo.

Ker smo bili po ocenjevanju že vsi lačni, so nam tehnične naredile dobro večerjo. Tako dobro so nam potem kuhale še naslednja 2 dni. Zvečer smo novinci morali poiskati kroje, ki so nam jih skrili voditelji in starejši IV.  Bili smo zelo veseli, ko smo jih dobili. V soboto smo imeli igre, ki so potekale zunaj na snegu. Z različnimi igrami smo si morali prislužiti hrano, še posebej dobre so bile hrenovke, katerih smo se razveselili.

Te tri dni na zimovanju smo spoznavali ustanovitelja skavtov Badena Powella in njegovo življenje. Naučili smo se, da so bili najprej skavti samo fanti, kasneje so se jim pridružile še punce. Povedali so nam, da moraš nekomu pomagati, če potrebuje našo pomoč. Vendar v tem primeru ne smemo zahtevati povračila, tako pravi Bog in Baden Powell.

V soboto dopoldne smo izbirali tudi ime in klic čete. Izbrano je bilo ime: Četa najjačih trtnih vuši. Zvečer smo praznovali dan spomina in uživali v zabavnem večeru, ki smo ga pripravili vodi. Skozi celoten vikend smo se igrali tudi igro morilec. Zmagovalcev je bilo več - Jure, Nika in David. 

V nedeljo, 23.2.2014, smo veselo, živahno in zabavno zimovanje končali z mašo in spustom zastave. 

Urška Bahor

Slike si lahko ogledate v GALERIJI.

Objavljeno v ČETA, NOVICE

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.